De ce este vitamina D cel mai bun mod de a proteja împotriva coronavirusului?

 

Pentru ca sistemul nostru imunitar să funcționeze corespunzător, are nevoie de vitamina D. O obținem în principal de la soare, dar din moment ce majoritatea dintre noi lucrează de acasă și ieșim doar puțin, trebuie să o suplimentăm într-o altă formă. Deci, de ce este vitamina D un mare ajutor, care vă protejează împotriva coronavirusului și de ce este atât de importantă pentru corpul dumneavoastră?

Cum ne afectează vitamina D imunitatea?

Vitamina D are efecte complexe și semnificative asupra sistemului imunitar. Poate activa producerea anticorpilor împotriva bacteriilor și virusurilor. În timpul perioadei gripale, vitamina D ajută la menținerea echilibrului în sistemul imunitar, astfel încât ajută la prevenirea bolilor.

Până la 90% din vitamina D o primim de la soare și, din moment ce acesta nu strălucește intens pe tot parcursul anului, perioada din noiembrie până în martie devine deosebit de critică. În zilele de iarnă, cantitatea vitaminei D din sânge scade cu până la 50%!

Unde soarele nu ajunge, medicul trebuie ... sau nu, dacă respecți strict instrucțiunile acestuia. În plus, deficitul de vitamina D poate duce la boli respiratorii, cum ar fi astmul, tuberculoza și boala pulmonară obstructivă cronică. Deoarece noul coronavirus afectează în principal plămânii, un aport suficient de vitamina D poate reduce riscul de infecție.

Ce nu știi despre vitamina D cu siguranță?

Vitamina D3 este importantă în multe procese din organism, care au loc zilnic fără știrea noastră. Este esențială pentru dezvoltarea și menținerea sănătății corecte de la concepție până la bătrânețe. Avem nevoie de vitamina D pentru ca organismul nostru să absoarbă calciu. Fără ea calciul din organism nu funcționează. Prin urmare, este responsabilă pentru absorbția calciului și fosforului din intestin și, prin urmare, și pentru calitatea oaselor, a dinților și a mușchilor. Susține o imunitate bună.

Principalele manifestări ale deficitului de vitamina D includ: somn agitat, oboseală, gripă frecventă, slăbiciune musculară, dureri articulare, poliartrită reumatoidă, psoriazis, depresie, gingivita, hipertensiune arterială sau boli de inimă. Deficitul de vitamina D poate avea un efect negativ asupra densității osoase, rezultând curbură la copii, oase fragile, deformate la adulți, fracturi frecvente sau dureri articulare la vârstnici.

Principala sursă de vitamina D este expunerea la soare și o dietă bună. Cu toate acestea, aportul său alimentar este neglijabil în prezent, deoarece se găsește în principal la pești de mare grași (ton, somon, macrou), în cantități mai mici în ficat, gălbenuș de ou (cele de la găinile de crescătorie conțin de 4-6 ori mai multă vitamina D decăt găinile crescute în cuști), produse lactate, drojdii, ciuperci uscate la soare, cacao, nucă de cocos sau avocado.

Mai multe studii clinice confirmă deficiența vitaminei D, în special la copii și vârstnici, diabetici și femei însărcinate și mai ales la persoanele care au un stil de viață sedentar. Deficitul cauzează o serie de boli grave. Cel mai rău stau persoanele în vârstă, se expun puțin la soare și pielea îmbătrânită produce mai puțină vitamina D atunci când este expusă la soare, deci este necesar să luați cel puțin 1000 UI de vitamina D zilnic în fiecare zi după 50 de ani de viață.

În prezent, medicii prescriu persoanelor în vârstă în osteoporoză doar calciu, care este insuficient. Cu vitamina D, aceștia își asigură nu numai oase mai puternice, ci și o calitate mai bună a vieții.

În trecut, doză recomandată de vitamina D era mult mai mică. Cu toate acestea, cercetătorii au ajuns la un consens internațional și, mai recent, doză zilnică recomandată (DZR) pentru vitamina D este de cel puțin 2000 UI, de preferință 4000 UI, cu condiția ca cel puțin o parte din aceasta să fie sintetizată în piele în timpul expunerii la soare. O doză de 2000 UI corespunde la aproximativ 50 μg.

De asemenea, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (AESA) a reevaluat și modificat valorile recomandate ale aportului de vitamina D de la nivelul inițial de 5 µg după cum urmează:

  •       Copii sub 1 an: 1.000 UI = 25 µg
  •       Copii sub 10 ani: 2.000 UI = 50 µg
  •       Copii sub 17 ani: 3.000 UI = 100 µg

·       Adulți: 4.000 UI = 100µg

Pentru a reduce riscul infecției cu coronavirus, vitamina D este cea mai bună alegere.

Capsulele Dr.Protect Vitamina D sunt modalitatea ideală de a vă completa sănătos vitamina D.Acestea conțin până la 2000 UI de vitamina D3, care reprezintă până la 1000% din DZR și 150 mg de calciu pentru o mai bună eficiență și utilizare în organism.