Tablete de iod: Protecție împotriva radioactivității și bolilor tiroidiene

În ultima vreme s-a discutat mult în presă despre riscul expunerii la radiații. Dacă vă îngrijorează posibilitatea unor scurgeri de radiații, Tablete de iod ar putea fi o soluție bună pentru dvs. Iodul este un mineral care ajută protejează glanda tiroidă de expunerea la radiații. De asemenea, poate ajuta la protejarea organismului dumneavoastră împotriva altor forme de radioactivitate. În acest post, vom discuta despre beneficiile tabletelor de iod și despre modul în care acestea vă pot ajuta să păstrați siguranța în cazul unei situații de urgență!

Ce este iodul?

Iodul este un tip de mineral care se găsește în mod natural în solul pământului și în apele oceanelor. Multe dintre ele ape sărate și alimentele de origine vegetală conțin iod, iar acest mineral este cel mai abundent în sarea iodată.

Este important să includem suficient iod în dieta noastră. Acesta reglează hormonii, dezvoltarea fetală și nu numai.

Tablete de iod sunt o modalitate ușoară și convenabilă de a vă proteja de expunerea la radiații. Sunt mici și ușor de transportat și le puteți lua cu dvs. oriunde mergeți. Iodul este un mineral care se găsește în mod natural în organism. Glanda tiroidă este importantă pentru reglarea metabolismului și a nivelului de energie. În caz de deteriorării, aceasta poate duce la probleme grave de sănătate.

Iodul poate ajuta, de asemenea, la proteja organismul de alte forme de radioactivitate. În cazul unui accident nuclear, este important să aveți cât mai multă protecție posibilă împotriva expunerii la radiații. Tabletele de iod pot oferi o anumită protecție suplimentară în cazul unei situații de urgență. Ele reprezintă o modalitate simplă de a vă asigura siguranța. în cazul unui accident sau al unei scurgeri.

TIP Dr.Protect - încercați noile capsule Dr.Protect Iodine pentru susținerea tiroidei

De ce ar trebui să folosiți iod?

  • Sprijin pentru sănătatea tiroidiană

Iodul joacă un rol important în sănătatea tiroidei. Glanda tiroidă, situată la baza părții anterioare a gâtului, ajută la reglarea producției de hormoni. Acești hormoni vă controlează metabolismul, sănătatea inimii și multe altele.

Pentru producția de hormoni tiroidieni, glanda ta tiroidă primește iod în cantități mici. Fără iod, producția de hormoni tiroidieni poate scădea. O tiroidă "scăzută" sau subactivă poate duce la o afecțiune numită hipotiroidism.

Puteți obține suficient iod din alimentația dvs. prin consumul de produse lactate și fructe de mare pește. Iodul este, de asemenea, disponibil în alimente vegetale care cresc în soluri bogate în mod natural în iod. Puteți obține acest mineral și prin aromatizarea alimentelor cu sare iodată.

  • Dezvoltarea neurologică în timpul sarcinii

O femeie are nevoie de mai mult iod în timpul sarcinii. Aportul de iod în această perioadă este legat de dezvoltarea creierului fetal. Un studiu a constatat că bebelușii ale căror mame sufereau de deficiență de iod în timpul sarcinii aveau mai multe șanse să crească cu un IQ mai mic și alte întârzieri intelectuale.

Doza zilnică recomandată de iod în timpul sarcinii este de 220 mcg. Pentru comparație, doza recomandată de pentru adulți este de 150 mcg pe zi.

Dacă sunteți însărcinată, întrebați medicul dumneavoastră despre suplimentarea cu iod, mai ales dacă vitamina prenatală nu conține iod (multe nu conțin!). Suplimentele de iod pot fi, de asemenea, necesare dacă suferiți de un deficit al acestui mineral.

Este posibil să fie nevoie să vă monitorizați în continuare aportul de iod chiar și atunci când alăptați. Aportul zilnic recomandat de iod în timpul alăptării este de 290 mcg. Acest lucru se datorează faptului că iodul pe care îl absorbiți din alimentație și din suplimente este transferat la copilul alăptat prin lapte. Acesta este o perioadă cheie de dezvoltare a creierului, astfel încât sugarii au nevoie de 110 mcg pe zi până la vârsta de 6 luni. 

  • Protecție împotriva radioactivității

În cazul unui accident nuclear, se recomandă utilizarea iodurii de potasiu pentru a proteja glanda tiroidă de daunele provocate de radiații.

Se crede că, cu cât KI este luat mai devreme, cu atât tiroida va fi mai bine protejată în cazul acestui tip de urgență.

  • Tratamentul p​o​s​u​e​r​e infecțiilor

Iodul poate fi utilizat la nivel topic pentru a ajuta la tratarea și prevenirea infecțiilor. Acesta acționează prin uciderea bacteriilor în interiorul și în jurul tăieturilor și zgârieturilor ușoare.

Iodul topic nu trebuie folosit pe nou-născuți. De asemenea, nu trebuie folosit nici pe răni adânci, mușcături de animale sau arsuri.

Efecte secundare ale iodului

Posibilele efecte secundare ale excesului de iod includ:

  • greață sau vărsături
  • diaree
  • febră
  • senzație de arsură în gât și în gură
  • dureri de stomac

Simptomele deficienței de iod

Deficitul de iod poate fi diagnosticată doar prin teste de urină.

Niveluri scăzute de iod sunt detectate în primul rând prin simptome precum:

  • gușă vizibilă
  • glanda tiroidă care este dureroasă sau sensibilă la atingere
  • dificultăți de respirație, în special atunci când vă culcați
  • dificultăți la înghițire
  • oboseală
  • senzație de frig extrem în ciuda unei temperaturi normale
  • căderea părului
  • depresie
  • creștere în greutate neintenționată

Rezumat

  • Iodul este un mineral care ajută la protejarea glandei tiroide de daunele provocate de radiații.
  • Glanda tiroidă este importantă pentru reglarea metabolismului și a nivelului de energie.
  • Tabletele de iod pot ajuta, de asemenea, la protejarea organismului împotriva altor forme de radioactivitate.
  • În cazul unui accident nuclear, este important să aveți cât mai multă protecție posibilă împotriva expunerii la radiații.
  • Comprimatele de iod sunt o modalitate ieftină și ușoară de a vă proteja de expunerea la radiații.
  • Dacă vă îngrijorează posibilitatea unei scurgeri de radiații, tabletele de iod pot fi o soluție bună pentru dumneavoastră.

Încercați Dr.Protect capsule de iod pachet de 60 buc.